Jun 202002
 

Mindaugas klausė: Turiu namie du kompus ir noriu padaryti ‘internet connection sharing’.Naudojuosi DSL.Nusipirkau ir į kitą PC įdėjau D-Link 530 network card.Niekaip neišeina man prisijungti.Tada nusipirkau ‘NETGER en104TP’ enthernet hub (nežinau,kaip lietuviškai tai skamba) kur galima dalintis internetu vienu metu 4 PC.Deja,kažką ne taip gal darau,neišeina.Ką reikėtų daryti, kokias funkcijas pakeisti,gal kokią programą prie šito reikia ?
Eugenijus klausė: Kaip instaliuoti Internet connection sharing į kompiuterį (OS Win98), kitame kompiuterye, kur yra Windows 98SE, instaliuojasi normaliai, netgi atsiranda Internet connection sharing wizard, nes ji yra Control panel addremove programoje. O Windows 98 jos ten nėra.Bandžiau instaliuoti ant viršaus Windows 98 SE – nepadėjo (tiesiog neleido tęsti instaliavimo,nes atsirado toks užrašas: (Your computer already has an operating system installed, which cannot be upgraded by this version of Setup. You need to obtain the Windows 98 upgrade.) Tai kiek supratau reikia kažkokio kitokio Windows 98 upgrade cd. Visa kita yra instaliuota (tinklo plokštė,internetas,DSL,programa Enternet 300).

DSL Guru atsako:

Jei pas Jus du kompiuteriai, tai padetis tokia: DSL modem’as–>Jūsų kompiuteris–>Hub’as–>Kitas kompiuteris. Tada tame kompiuteryje, kur yra sukonfigūruotas DSL’as, reikės 2 tinklo plokščių, nes į vieną jungiasi DSL modem’as, o į kitą jungsis LAN’as. Patarčiau nusipirkti Realtek’o tinko plokštę – jos nebrangios, bet patvarios:).
Tuomet sukonfigūruokite tinklo plokštės tvarkykles (draiverius), kurias gausite su tinklo plokšte, o toliau..
Reikėtų padaryti mini LAN’a (LAN – Local area network) Čia rasite aprašymą, kaip tai padaryti: http://www.trademark.lt/lan/vart/kompdarb.html
Ant vienos tinklo plokštės bus LAN’as, o ant kitos WAN’as (Wide area connection), t.y., DSL modem’as. Kai padarysite mini tinklą, pabandykite pinginti kompiuterius:
Start->Run eilutėje surinkite: ping kompiuterioIPadresas -t .Jei viskas gerai, dar reikės programos WinProxy (http://%22www.winproxy.net/%22).
Kai suinstaliuosite WinProxy, teks kaip reikiant paplušėti su parametrais.
Iškart įspėju, jei pas Jus Win98, tada NAT neveiks. Bandykite kitus parametrus. MS connection sharing’o nepatariu, nes sukelia daug problemų. Geriau paplušėti porą naktų prie WinProxy ir gyventi ramiai, nei kiekvieną dieną tvarkyti sharing’ą:).
Sėkmės!

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3780 access attempts in the last 7 days.