Jun 032002
 

Mindaugas klausė: Aš ir pora draugų norim įsivesti DSL taką ir dalintis jį. Ko reikia norint tai padaryti ? Skirstytuvų kokių ar Habo? Ir kiek metrų mes daugiausia galime būti nutolę viens nuo kito , kad būtų pakankamai stiprus signalas?

Guru atsako:

Maksimalus atstumas priklauso nuo būsimo Jūsų tinklo specifikacijų (t.y. butent kokį tinklą pas save įsirenginėsite). Apie tai galite pasiskaityti:
http://hardware.home.lt/tinklai/, taip pat čia yra ir kitokios vertingos informacijos.
http://www.frineta.lt/Informacija_apie_tinklus/informacija_apie_tinklus.html – čia irgi galbūt šį tą sužinosite.
Norint dalintis tinklu, nesvarbu, ar tai DSL, ar kokia nors skirtinė linija, ar dar kažkas, reikalingas vienas kompiuteris, kuris atlieka maršrutizatoriaus ir kt. pareigas. Praktiškai yra keletas sprendimų: perkamas specialus maršrutizatorius, telieka tik šiek tiek jį prisitaikyti (pakonfigūruoti) savo reikmėms ir jau galite naudotis interneto prievadu. Pliusas – patogumas, paprastumas. Minusas – ką nusipirkote, tą ir turite, modernizuoti nepavyks.
Vienas plačiausiai naudojamų sprendimų – nuperkamas senas kompiuteris (pvz., 486 (jo pilnai pakanka), jeigu planuojama naudoti kažką daugiau – koks nors naujesnis (pvz., koks nors Pentium šeimos kompiuteris)), į jį įdiegiama Linux operacinė sistema, ir jis stovi tiesiog įjungtas (be klaviatūros ir monitoriaus, tik dėžė). Man asmeniškai šis variantas labiausiai patinka.
Dar viena alternatyva – naudoti Windows darbinę stotį, bet tai tikrai reikalaujantis jau gerokai galingesnio kompiuterio sprendimas, ir, nors niekas praktiškai nenaudoja legalios OS versijos savo kompiuteryje, žvelgiant į ateitį, tokia diena kažkada ateis, todėl visgi pasirinkite pigų kompiuterį su Linux OS.
Jei patys nieko neišmanote apie kompiuterių tinklus, jų įdiegimą ir pan dalykus, geriau nepagailėkite truputėlio pinigų, susiraskite žmogų, kuris Jums padės jį susitvarkyti. Galų gale, jei kažkas neveiks, žinosite ką apkaltinti :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 1677 access attempts in the last 7 days.