Apr 302002
 

HomeSite klausė: Einant į BIOS prašo passwordo. Ar įmanoma tą passwordą sužinoti, nes aš jo nežinau. Kompas ne naujas. Mėginau default passwordus – netinka.

Guru atsako:
Daugumoje plokščių yra jumper’is, kurį aktyvavus, įjungiamas kompiuteris, išjungiamas kompiuteris, jumper’is deaktyvuojamas. Po to einant į BIOS’ą nebeprašoma jokio slaptažodžio.
Skamba mistiškai? Paprasčiausiai to jumper’io aktyvavimas reiškia, kad įjungiama ‘reset BIOS’ ar kaip ten ji vadinasi funkcija. Tuomet visoms reikšmėms, kurios buvo nustatytos, nustatomos standartinės vertės. Tai reiškia, kad jei ir buvo nustatyti kokie nors slaptažodžiai, jie, kaip ir visos kitos nustatytos BIOS vertės, yra išvalomos.
Norėdami surasti šį išganingą jumper’į, atidžiai perskaitykite motininės plokštės dokumentaciją (pasistenkite išsiaiškinti kiekvieno jumper’io reikšmę, t.y. schemoje jie visi sužymėti kaip JMP1, JMP2 ar pan, ir kažkur tai dokumentacijoje nurodyta jų funkcija). Jeigu neturite savo motininės plokštės dokumentacijos – pamėginkite išsiaiškinti, kokia motininė plokštę yra naudojama Jūsų kompiuteryje ir pasistenkite atsisiųsti dokumentaciją iš gamintojo svetainės. Kaip tai padaryti, jau buvo aprašyta.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.