Apr 192002
 

audrius klausė: Turiu Celeron 466 160mgb RAM, biosas Accorp 1999m. pabaigos. Instaliavus WinXP, laikas nuo laiko išmeta pranešimą mėlyname lange DUMP OF PHYSICAL MEMORY ir dar daug prirašyta, liepia išjungti BIOS SYSTEM CACHING arba išinstaliuoti hardware arba software. Bet padariau viską, ką galėjau, išjungiau iš bioso, peržiūrėjau hardware, visas tvarkykles susirado XP patys; NVIDIA vaizdo plokštei tvarkykles atsisiunčiau iš interio specialiai XP, bandau perkrauti PC ir paspaudus F8 iššaukti LAST GOOD CONFIGURATION (ar panašiai), užsikrauna ir rodo, kad viskas gerai. Bet apkrovus procesorių vėl retkarčiais išmeta mėlyną langą, ir PC persikrauna. Nei su viena OS to nebuvo. Prieš tai naudojau Win2000, ir viskas kuo puikiausiai. WinXP dirba labai gražiai, čia vienintelė problema. Kai testavau PC, ar tiks, XP parodė, kad viskas gerai. Gal pasenusi mano PC motina? Ar įmanoma ka nors padaryti? Vienam pažįstamam tai buvo ir su Win 2000, ir neduodavo net tos OS suinstalinti. Bet man W2000 viskas gerai. Harde visada FAT32 lentelė.

Guru atsako:
Man tą ‘dumb..’ išmesdavo tada, kai naudojau Virtual cd rom’ą. Matyt, klaida kyla ne iš broko tarp sistemos magistralių, o tiesiog dėl programinės įrangos. Nes jei tai būtų fizinis pažeidimas, išmestų kiek kitokią lentelę. O šiaip, dumb’as, kaip ir kitos klaidos, turi savo kodą. Kosų reikšmių yra labai daug…
Patarimas vienas – keisti OS, arba pabandykite legalią OS.
Perkaitęs cpu tokias nesąmones laisvai padaro (bandžiau, tik man kažką rašydavo apie vfat).
Be to, galite pakrapštyti dulkes lauk iš ventiliatoriaus, nes XP pasižymi tokia bloga charakteristika staiga ėsti max resursus, o po to vėl sustingti į ‘budėjimo režimą’. Ir dar. Didžiai įmanoma, kad bandėte turbinti magistralę, na ir šiaip ACORP mainboard’ai nepasižymi puikiu suderinamumu.
Išvados: laukti naujesnės XP versijos arba pereiti prie kitos OS.
P.S. Siūlyčiau parašyti laiškelį Microsoft’ui ir paklausti, kokia dažniausia to priežastis…

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 1430 access attempts in the last 7 days.