Dec 062001
 

Saulius klausė: Gal galite patarti, kokią naudoti programą norint didesnį failą suskaidyti į kelias mažesnes dalis, kad vėliau jas vėl galima būtų sudėti ir gauti pradinį failą ? Gal žinote, kur tokių programų galima rasti internete ?

Guru atsako:

Didesnį failą suskaidyti į dalis galima panaudojant archyvavimo programas – pavyzdžiui, WinRar. Failas gali būti suarchyvuojamas ir suskaidomas į nustatyto dyžio failus, kurių išplėtimai įgauna tokius vardus: rar, r00, r01, r02… Failo sujungimui vėl tenka panaudoti WinRar’ą.
Dar failu skaidymo funkciją galima rasti Windows Commander programoje. Tai ir šiaip patogi programa darbui su failais: kopijavimui, peržiūrėjimui, taip pat ir skaidymui. Skaidomi failai gali buti į standartinio dydžio failus: 1.44Mb, 1.2Mb, 720kb, 360kb. Panaudojant ‘Split file..’ funkciją – suskaidžius, atsiranda vienas informacinis failas su ‘crc’ išplėtimu, o kiti su 001, 002… išplėtimais. Vėl sujungti failą į vieną galima tiktai panaudojus Windows Comander’į (komanda ‘Combine files..’).
Dėmesio: senesnės Windows Comander’io versijos neturi skaidymo funkcijos (4.51 versija tikrai turi šią funkciją).
Dar skaidymui naudojamos ir kitos programos (winzip, powerarchiver, ir ne tik archyvavimo programos), bet čia aprašytos sutinkamos dažniau, nes jų panaudojimas universalus ir jas verta turėti savo kompiuteryje.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.