Nov 282001
 

damas klausė: Aš noriu pradėti mokytis programuoti. Norėčiau paklausti, kokia programa geriausia būtų pradėti mokytis, kad būtų ir ne per sunkiausia, ir galinga programa ? Kažkiek bandau su delphi5.

Guru atsako:

Delphi 5 – tikrai gerai tiks perprasti programavimo Windows aplinkoje principams ir šiaip. Kadangi ji yra vartojama profesionalių programuotojų ir jos populiarumas nuolat auga, ties ja galima būtų apsistoti ilgiau. Bet žinoma, nereikia aklai įsikabinti ko nors, o išbandyti ir kitus variantus. Objektinio Paskalio kalba patogi, bet ji gana ribota. Tuo tarpu su C++ kalba galima manipuliuoti kaip tik norite, ji lanksti, glausta ir t.t., bet pradedančiajam ji atrodo paini ir per daug sudėtinga. C++ – tai profesionalių programuotojų kalba. Aš rekomenduočiau tolesniam žingsniui C++Builder, kuris yra Delphi analogas C++ kalbai.
Yra labai daug gerų knygų apie programavimą pradedantiesiems, jų rasite bet kuriame knygyne. Štai kad ir ‘Kompiuterija moksleiviams ir studentams’ (ar pan.). Patirtis atsiranda dirbant. Sėkmės :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5116 access attempts in the last 7 days.