Nov 212001
 

SI klausė: Kaip paleisti keletą ‘.bat’ programų kiekvienąkart startuojant NT? Bandžiau į autoexec.bat įdėti Jūsų nurodyta pvz.: recycle trynimas. Nesuveikė. autoexec.bat buvo tuščias, kai jį koregavau. Įterpiau į jį tokias eilutes:
c:
cdrecycled
echo y | del *.*
d:
cdrecycled
echo y | del *.*
e:
cdrecycled
echo y | del *.*
Ir nieko..perkrovus kompiuterį recycle neišsitrina.


Guru atsako:

autoexec.bat Windows NT/2000/XP nevykdo. Vietoje jo naudokite autoexec.nt, esantį cKatalogas_kur_instaliuota_WindowsSystem32.
Šis Recycle Bin trynimo metodas niekam tikęs, nes jame be šiukšlių failų, prasidedančių dc, yra dar sisteminis desktop.ini, kurį ištrynus Recycled gali pavirsti paprastu katalogu ir netekti savo išskirtinės piktogramos, bei duomenų failai, kuriuose nurodyta, kas įmesta Recycle Bin.
Win2000 (iš dalies ir NT): Jokiu būdu neleiskite jokių rezidentinių failų iš autoexec.nt, nes Win gali pakibti arba sumažės jos stabilumas. Atminkite, kad MS-DOS yra emuliuojama, t.y. jos iš viso nėra, tik Windows imituoja jos programinę sąsają DOS programoms. Visi komandiniai failai yra 32 bitų programos, reikalaujančios, kad Windows būtų aktyvi, o vietoje command.com naudojama Windows programa cmd.exe.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.