Nov 162001
 

Darek klausė: Mano monitorius kartais ima ir pažaliuoja, kartais penketą minučių, kartais ‘bangomis’. Ar galite pasakyti, kokios gali būti to priežastys?

Guru atsako:

Pažaliuoja turbūt ne pats monitorius, o jo rodomas vaizdas ;) .
Tai, kad spalva kinta atsitiktinai ir laikinai, sako, kad tiesiog blogas kontaktas, ir kitų dviejų spalvų – raudonos ir mėlynos (arba vienos iš jų) – signalai nepasiekia monitoriaus. Na, svarbiausia – kur ?
Dažniausiai po ilgesnio ir neatsargaus kompiuterio vartojimo yra pažeidžiamas monitoriaus kabelis, kaip taisyklė, prie pat jungties su vaizdo plokšte arba prie pat monitoriaus.
Paprasčiausias sprendimas šiuo atveju yra pabandyti judinti monitoriaus kabelį, kol bus rasta pozicija, kai vaizdas baltas (t.y. visų trijų spalvų signalai pasiekia monitorių). Ir tada fiksuoti kabelio poziciją. Jei tai nepadeda, tikriausiai teks kreiptis i specialistą ir prašyti, kad pakeistų kabelį nauju.
Taip pat prasto kontakto priežastimi gali būti ir vaizdo plokštė, ir pats monitorius. Taisymo algoritmas: atsekti visą vaizdo signalo kelią nuo kompiuterio vidaus iki monitoriaus vidaus. Tam būtina ardyti tiek kompiuterį, tiek ir monitorių. Patarčiau kreiptis į specialistą, jei bijote lįsti pats ar nenorite to pasiūlyti draugui ;)
Bet pasikartosiu – didesnė tikimybė yra ta, kad tuo kaltas kabelis ir į prietaisų vidų lįsti nereikės.

Sėkmės…

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.