Oct 292001
 

Inga klausė: Kodėl žmogus turi gyventi, jei jis to gyvenimo visai nebrangina ? Ar tik todėl, kad kitu atveju sprendimas būtų per daug drastiškas ? Kodėl tiek daug gerų žmonių miršta/žūva, o begalė girtuoklių lieka ? (Na jau nepykit, bet apsidirbęs girtuoklis mažai panašus į žmogų…)

Guru atsako:

Kodėl žmogus turi gyventi, jei jis to gyvenimo visai nebrangina ?
Ką žmogus daro su savo gyvenimu – yra jo paties ir artimųjų reikalas. Kiekvienas turi teisę apsispręsti už save – ar jo sprendimas būtų teisingas, ar ne. Nes Dievas mus apdovanojo laisva valia ne tam, kad kas nors ją iš mūsų atimtų. Kartais išties būna sunku matyti, kaip žmogus griauna savo gyvenimą ir natūraliai norisi jam padėti, tačiau ne visi to nori. Tada tenka padėti tiems, kam gali.
Pagrindinė tokio žmogaus problema yra ta, kad jis nesuvokia savęs, kaip Dievo vaiko, nežino, kad gyvenimas gali būti ir kitoks, kai jis džiaugsis tuo, kad yra gyvas. Nes kai tik mes pažinsim Dievą ir pamilsime Jį, šis laikinas gyvenimas bus paskutinis šiame nesvetingame pasaulyje ir mes grįšime namo, atgal pas Dievą. Tai tobulas tikslas, kurio verta siekti.

Ar tik todėl, kad kitu atveju sprendimas būtų per daug drastiškas ?
Kalbi apie savižudybę? Kam žudytis tam, kuris yra mylimas ir mylintis. Jei esi laimingas, liūdnos mintys pačios vengia tavęs ;-) Jeigu rimtai – depresija paprastai kyla dėl patiriamų kančių, nes mes turime tokį gyvenimą, kokį patys pasiruošėme. Todėl drastiški sprendimai nieko neišspręs, vienintelis galimas sprendimas – gyventi taip, kad dėl to vėliau netektų gailėtis. Kas ieško laimės, tas ją randa, patikėk manim.

Kodėl tiek daug gerų žmonių miršta/žūva, o begalė girtuoklių lieka ? (Na jau nepykit, bet apsidirbęs girtuoklis mažai panašus į žmogų…)
Tai mes pastebime dažniausiai todėl, kad geri žmonės ir jų likimas mus domina kur kas labiau, nei girtuoklių. Pavyzdžiui, mus palikus V. Sladkevičiui, K. Vasiliauskui ar R. Mikutavičiui, daug kas iš mūsų apie tai susimąsto ir išgyvena. O kokiam nors valkatai mirus nuo alkoholio, daugių daugiausia būna trumpa žinutė laikraštyje, kurią mažai kas perskaito. Kita vertus, išties gerų žmonių nėra labai daug, todėl kiekvienam iš jų išėjus, mes tai pastebime.

Pagarbiai,
Pranas
Religijos guru redaktorius


Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5116 access attempts in the last 7 days.