Oct 052001
 

xero klausė: Kas yra ‘baltyminai kokteiliai‘, naudojami sportininkų ? Ar jie nekenksmingi ? Kur gauti ir kokios kainos ?

Guru atsako:
Baltyminiai kokteiliai’ naudojami kūno masei padidinti per trumpą laiko tarpą. Juos daugiausia naudoja kultūristai, kadangi baltymus organizmas greitai įsisavina ir tuo būdu jie greit priauga masės, kurią treniruodamiesi paverčia raumenimis. Nepatartina kokteilių vartoti jaunesniems nei 16 metų. Nebūtina jų pirkti, galite pasigaminti ir pats.
Plačiau apie ‘baltyminius kokteilius’ bei jų ruošimo pavyzdžių galite rasti šiuose interneto puslapiuose:
http://www.bodybuild.ot.lt/body/maistas/dietos.htm
http://kacalka.free-hosting.lt/mityba3.html
Jei visgi nenorite gaminti, o pirksite gatavus – paieškokite bet kuriame sporto klube. Pvz., Sabonio sporto centre Kaune (Baršausko gatvėje) juos pardavinėja paruoštus – apie 3-5 litai už 200-300 gramų. Būna braškiniai, bananiniai, vaniliniai ir šokoladiniai. Parduodami ir milteliai plastikiniuose induose. Tame inde yra ir kaušelis atseikėjimui. Išplakate šiuos miltelius su sultimis arba pienu – ir kokteilis gatavas. Norma yra du kartai per dieną, vienas kokteilis – du kaušeliai. Kokteiliai būna įvairūs – skirti raumenų masei auginti, subalansuoti mitybą (baltybus, riebalus, angliavandenius), energetiniam balansui atstatyti… Žodžiu, jei užsuksite į sporto klubą, prekiaujantį tokiais kokteiliais – pasiimkite ir brošiūrą :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2400 access attempts in the last 7 days.