Oct 022001
 

Gintaras klausė: Iš niekur nieko pradėjo automatiškai nebekrauti jokių CD, t.y. kai įdedi kompaktą, jis automatiškai neįsijungia. Patarkite, kaip tai ištaisyti.

Guru atsako:
Pirmiausia reikia patikrinti, ar ta funkcija nenuimta. Jei sistema win9x, tuomet eikite Start -> Settings -> Control Panel -> System -> Device manager tuomet pasirinkite CDROM; tuomet Properties -> Settings, ir uždėkite varnelę prie Auto insert notification. Jei varnelė uždėta, bet neveikia – pabandykite uždėti dar kartą, tuomet perkraukite kompiuterį.
Jei tai vis dėlto nepadeda – galite bandyti keisti registrus… Pasileiskite regedit’ą. Eikite į HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer , tuomet sukurkite naują įrašą (arba pakoreguokite jau egzistuojantį) pavadinimu ‘NoDriveTypeAutoRun’, įrašydami jam dvejetainio tipo
(REG_BINARY (Binary Value)) reikšmę 0000 95 00 00 00. Perkraukite kompiuterį, kad pokyčiai pradėtų veikti.
Pastaba pabaigai: redaguodami registrą galite rimtai pakenkti savo operacinei sistemai. Nebandome teigti, jog registro keitimas – saugu ir paprasta. To imatės savo paties rizika – guru.lt neprisiima atsakomybės už galimas pasekmes :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2393 access attempts in the last 7 days.