Sep 242001
 

Kestas klausė: Kai jungiuosi prie bet kurio IRC serverio (irc.omnitel.net, menthol.delfi.lt ir t.t.), parašo K-lined ir neprijungia. Ką reiškia tas K-lined ir kaip jo atsikratyti ?

Guru atsako:
K-linked reiškia, kad Jūsų hostas (IP adresas) yra ‘užbanintas‘ irc serveriuose. Matyt, iš Jūsų hosto adreso buvo atliekami neleistini veiksmai (kanalų užgrobimas ir pan.), todėl IRC serverio administratorius priėjimą prie IRC serverio uždraudė. Po vienu išoriniu IP adresu gali būti ‘pasislėpę’ keli, keliolika ar net šimtai kompiuterių. Todėl priėjimas buvo uždraustas nebūtinai del Jūsų kaltės. Tą patį išorinį IP adresą dažniausiai turi kompiuteriai, esantys tame pačiame tinkle, pvz Internet kavinės, įvairių firmų ir privačių vartotojų tinklai ir pan.
Galbūt galima jungtis prie mažiau populiarių serverių ir tikėtis, kad problema nepasikartos (pabandykite kad ir irc.elekta.lt ar irc.inet.lt :) .
Kitas variantas – naudoti proxy. t.y. jungtis per tarpinį kompiuterį (anksčiau proxy sąrašai buvo skelbiami http://www.irc.lt/ su visomis jų naudojimo instrukcijomis).
P.S. Neklausinėkite mūsų proxy sąrašų. Mes jų tikrai nepateiksime.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 286 access attempts in the last 7 days.