Jun 082001
 

Andrius klausė: Kuriu puslapį. Noriu skaičiuoti, kiek žmonių parsiunčia tam tikrą programą, be to, nenoriu duoti priėjimo prie failo iš karto, pirma noriu, kad jie užsiregistruotų, o tik po to gautų programos adresą. Kaip tai padaryti?

Guru atsako:
Viskas priklauso nuo Jūsų ir nuo to, ką palaiko serveris, kuriame Jūs planuojate talpinti savo puslapį. Kaip supratau, nenorite to daryti rankiniu būdu, todėl teks pasitelkti programavimo kalbas (vien su HTML to padaryti neįmanoma).
Siūlyčiau pasistudijuoti apie CGI, ASP, arba PHP (aš asmeniškai rinkčiausi PHP, bet čia jau palaikymo ir skonio reikalas :) ).

Sėkmingo programavimo.



2001 06 07. Daiva klausė: Naudoju OS Windows 2000 professional ir paleidus Office 2000 Word programą (ir ne tik ją) dažnai išmeta tokį pranešimą lentelėje: Windows – Virtual Memory Minimum Too Low’Your system is low on virtual memory paging file. During this process, memory requests for some applications may be denied.’ Kas galėtų būti?

Guru atsako:
Labiausiai tikėtina priežastis: Jūsų kompiuterio kietasis diskas yra persipildęs (reikėtų atlaisvinti kiek vietos, ir automatinis virtualios atminties menedžeris ją priskirs virtualiai atminčiai).
Kita priežastis: galbūt pas Jus nustatytas rankinis (manual) virtualios atminties valdymas. Tokiu atveju reikėtų padidinti užduotas ribas.
Tačiau Windows 2000 Professional neturi automatinio virtualios atminties menedžerio. Win 2000 aplinkoje tai atrodytų taip: Nurodytas per mažas ‘paging file’ dydis arba jo nėra :
Pakeisti galima taip: Control Panel -> System -> Advanced -> ‘Perfomance Options ‘ atsidariusiame lange prie ‘Paging Files’ spausti ‘Change’.
Toliau : Pasirinkti diską, kuriame turi būti sukurtas failas (rekomenduotina ten, kur ir WinNT katalogas);
Laukelis: ‘Initial size’ = Sistemos operatyvinės atminties dydis (RAM) * 1.5 (pvz. RAM=64MB, tai size=96MB).
Laukelis : Maximum Size= RAM* 3.
Taliau spausti ‘Set’, ‘Ok’.
Taip ‘paging file ‘ dydį skaičiuoja Windows instaliavimo metu. Jei nepadeda didinti reikšmes dauginant RAM dydį iš 2, 3. (Visada Initial size < Maximum size ; pageidautina Maximum Size= Initial size*2).http://www.disposable.s5.com/DARBA/laik.htm
Bet kuriuo atveju tikrai padėtų, jei įsidėtumėte papildomai operatyviosios atminties (ji šiuo metu katastrofiškai pigi, pvz., USA 256MB firminę atmintinę galite gauti už 70$-80$).

Geros dienos.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 69 access attempts in the last 7 days.