Jun 042001
 

cooking guru klausė: Gal žinote, kaip win2000 su ntfs failų sistema sukurti fat 32 particiją. Gal galite kokią programą pasiūlyti ar ką ?..

Guru atsako:
Papildomos programos nereikia. Formatuojant particiją W2K, galima pasirinkti jos tipą NTFS arba FAT32. Kitas atvejis – jei jau yra W2K su NTFS ir Jūs norite pereiti į FAT32.
Vykdykite tokią veiksmų seką: keliaukite į My Computer -> Manage -> Storage -> Disk Management, toliau dešiniu pelės klavišu bakstelėkite į norimą particiją, komanda ‘Format‘ pasirinkite ‘File system‘ ir spauskite ‘OK‘ vieną ar du kartus.
Jei neklystu, tam reikalui Jums būtina turėti ‘Administratoriaus‘ privilegijas.

Galimos problemos:
Pasirinkus Format, pranešama: ‘Cannot format the partition that contains your Windows 2000 files‘.
Sprendimas:
Ši problema dažniausiai iškyla tuomet, kai Jūs norite pakeisti sisteminės particijos tipą. Bandykite per Explorer’į išsikviesti Format, ir tada leis rinktis failų sistemą. Išsirinkus FAT32 ir paspaudus ‘OK‘, Jus informuos, kad taip bus ištrinti visi Jūsų particijos failai. Jei sutinkate, tai – ‘OK‘, o jei ne, tai – ‘Cancel‘.

Jei Jums labai reikia išsaugoti duomenis, galimi du variantai:

  1. Kopijuojate visus naudingus failus į saugią vietą (į kitą diską, particiją ir t.t) ! VISKAS, KO NENUKOPIJUOSITE, DINGS ! Jei neturite reikalingų programų instaliacinių kopijų, geriau TO NEDARYKITE ! Jei viską turite ir duomenys jau saugioje vietoje, tai iš naujo instaliuojate Windows (formatuojant particiją FAT32).
  2. Kopijuojate visus naudingus failus į saugią vietą (į kitą diską, particiją ir t.t). Bandote konvertuoti particiją ‘PartitionMagic‘. Nesėkmės atveju pereinate prie pirmo punkto.
Jei paliksite W2K, siūlau particiją, kur instaliuoti Windows, ir palikti NTFS. Jei reikalinga FAT32 particija, skaidyti diską į 2 ar daugiau dalių ir vieną iš jų formatuoti FAT32.

Sėkmės.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3793 access attempts in the last 7 days.