Apr 132001
 

Arūnas klausė: Kokiu formatu galima galima žiūrėti filmus neturint DVD įrenginio ? Kokiomis programomis ir kokiu formatu galima perrašyti DVD diskuose esančius filmus į kompą ar CD-R, kad galima būtų normaliai žiūrėti neturint DVD įrenginio.

Guru atsako:
DVD diskuose filmai laikomi *.vob failuose, be to, šalia jų būna po du juos aprašančius failus (IFO ir BUP) – jie taip pat nepakenkia ripinant.
Taigi, šiuos failus galima išsiripinti (persikopijuoti) į hardą (visas DVD užima apie 8 GB) su DeCSS programa – kokybė bus tokia pat, kaip DVD. Peržiūrėjimui puikiai tinka Power DVD.
Dabar – apie DVD keitimą į DivX.
DVD į DivX konvertuojami taip:

  1. Pirmiausia reikia perkopijuoti DVD filmo failus į diską (hardą) su DeCSS programa (tuo veiksmu atliekamas ir DVD regioninis dekodavimas).
  2. Po to konvertavimui naudojama FlaskMPEG programa (0.594 ar 1.594 versija) (yra ir X.600 versija, bet joje daug klaidų (bug’ų)) – ji leidžia nurodyti AVI failo tiek video, tiek audio formatą. Audio formatą reikia nurodyti PCM 16bit, stereo, t.y – nesuspaustą formatą, kadangi FlaskMPEG‘as nemoka korektiškai konvertuoti į mp3.
  3. VirtualDub programa pakeisti gauto AVI failo garso takelį į mp3.
FlaskMPEG galite rasti čia: http://go.to/flaskmpeg
O šiaip ir nuorodos, ir pats ripinimo procesas aprašyti DivX hakerių svetainėje http://www.divx-digest.com//articles/dvd2divx.html
Geros dienos :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.