Mar 032001
 

MaXs klausė: Kaip naudotis WinOnCD 3.6 programa? Kokių dar yra programų, skirtų CD įrašymui, ir kokią geriausia naudoti?

Guru atsako:
WinOnCD - viena patogiausių programų CD įrašymui, o ja naudotis labai paprasta. Dar yra EasyCD ir kitų programų, tačiau turint WinOnCd, tikrai neverta ieškoti nieko naujo. Dėl naudojimo – galite skaityti HELP’us.
Čia pateiksime minimalias WinOnCD naudojimo instrukcijas:

  1. Paspauskite New, tuomet pasirinkite norimą irašyti formatą. Šia programa galima įrašinėti daug CD formatų, pvz. VideoCD, AudioCD (įvairių rūšių), CD Text, Audio BootableCD Pavyzdžiui, jei norite įrašyti paprastą duomenų CD su ilgais failų pavadinimais, pasirinkite formatą CDROM ISO9660/Joliet (jis bus DATA kategorijoje).
  2. Kai pasirinksite formatą, tuomet programa pasidalins į du langus – viename matysite CD, o kitame – savo kompiuterio turinį. Tuomet tiesiog tempkite pele iš viršutinio lango (savo kompiuterio) į apatinį langą tai, ką norėsite kopijuoti. Tuomet galite pakeisti CD pavadinimą (apatinio lango kairėje pusėje). Tačiau tai nebūtina.
  3. Apačioje spauskite Disc. Ten rasite mygtuką Record, kartu galite pasirinkti CD-Image – jei norimte padaryti ‘imagą’ (t.y. programa paima iš CD ar kitos laikmenos (gali būti iš diskelio ar HDD) visus duomenis ir neanalizuodamas deda viską, ką perskaito, į failą. Gaunasi vienas failas – tiksli kopija. Paskui tą failą galima rašyti į kitą CD (diskelį, HDD – gausite tikslią kopiją – be jokių pakeitimų) – tas failas vadinamas ‘imagu’).
    Beje, ten yra galimybė pasirinkti (radiobuttons): Create Multisession CD, current session is closed and additional sessions possible (jei pasirinksite šį variantą – paskui CD bus galima pildyti) arba Close disc, Sessions cannot be added later (jei pasirinksite šį variantą – po įrašymo CD bus “uždarytas” taip, kad nebebus galima jo pildyti).
    Tuomet bus kita seriją parinkčių (radiobuttons): Simulate writing only (patikrinti, ar užteks greičio skaitymui iš CD – iš tikrųjų į diską nebus rašoma, o tik imituojama); Simulate writing once, then write if successful (jei imitacija sėkminga, programa automatiškai įrašys į CD); Write immediately (įrašys be imitacijos).
Sėkmingo įrašinėjimo :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5108 access attempts in the last 7 days.