Feb 272001
 

Irmis klausė: Kaip padaryti, kad failus galėčiau pavadinti rusiškom raidėm ? Pas mane Windows’98 ir įdiegta ant juostos kur yra ‘Start’ mygtukas rusų, anglų ir lietuvių kalbos. Kai reikia Worde rašyt rusiškas raides – viskas normaliai, o kai, pavyzdzhiui, pervardinti Desktope ‘My computer’ rusų kalba, kažkokius klaustukus rodo.

Guru atsako:
Tai, ką matote systray’juje (atsiprašau kalbininkų, bet nesugalvojau, kuo pakeisti šį žodį) , yra kalbos, kurių klaviatūros tvarkyklės instaliuotos. Tik tiek.
Tai, ką matote ekrane (Desktop), priklauso nuo to, kokio regiono sisteminiai šriftai instaliuoti (regional setings). Apie regiono parametrų keitimą jau rašėme anksčiau. Jei instaliuosite Russian regional settings (t.y. pakeisite Regional settings nustatymus į Russian), tai turėtų leisti naudoti rusiškus šriftus ir varstote (kitaip – darbastalyje (desktop)).
Tačiau po pakeitimo negalėsite naudoti failų pavadinimuose lietuviškų raidžių. Be to, jei jau buvo failų pavadinimų su lietuviškomis raidėmis, galimas daiktas, kad prie tų failų iš vis nebeprieisite. Todėl būtų toks patarimas: failų vardams naudokite tik lotyniškos abėcėlės raides, skaičius ir dar kelis leidžiamus naudoti simbolius.

Geros dienos.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.