Dec 032001
 

Raima klausė: Kas yra akupunktūra?

Guru atsako:

Akupunktūra – vienas iš ajurvedinio gydymo būdų.
Trumpai sakant, esmė būtų tokia. Visas žmogaus organizmas turi ne tik kaulų, kraujotakos, nervų sistemas, bet ir ‘energetinius meriadianus‘, kuriais sklinda žmogaus gyvybinė energija, panašiai kaip kraujas cirkuliuoja kraujagyslėmis. Tie meridianai panašiai kaip pagrindinės kraujagyslės nusitęsia per visą žmogaus organizmą. Meridianuose yra tam tikri taškai, susieti su tam tikrai organais. Aktyvuojant tuos taškus yra paveikiamas atitinkamas organas, sustiprinama arba susilpninama to organo veikla. Tokiu būdu vyksta gydymas.
Stimuliacija gali būti atliekama tuos taškus stipriai spaudžiant pirštų galiukais ir juos šiek tiek tarsi masažuojant. Toks poveikio būdas vadinamas akupresūra.
Akupunktūros atveju į atitinkamą tašką įsmeigiama metalinė adatėlė ir paliekama ten keletui minučių. Beje, reikia pastebėti, kad tie taškai yra išsidėstę ivariame gylyje nuo žmogaus kūno paviršiaus (nuo keliu milimetrų iki keleto ar keliolikos centimetrų). Taigi, akupresūros atveju ne visus juos galima ‘paveikti’. Akupunktūra šiuo atžvilgiu yra efektyvesnė. Ir ne tik todėl, kad pasiekiami beveik visi taskai, bet ir todėl, kad įdūrimo atveju poveikis yra stipresnis nei spaudžiant tašką.
Akupunktūra, arba adatų terapija – labai sudėtingas gydymo būdas, nes gydytojas turi ne tik tiksliai pataikyti į reikiamus taškus, bet ir žinoti, kokiu paros metu kurio organo meridianas yra aktyvus (tada jį reikia slopinti), arba atvirkščiai – labai pasyvus ir jį būtina aktyvinti. Kartais gydymo metu aktyvinamos tam tikros taškų kombinacijos, kurias išmano tik gerai pasirengę ir Rytų mediciną studijavę specialistai. Todėl jei ketinate išbandyti šią alternatyvios medicinos rūšį, nesikuklinkite paprašyti parodyti gydytojo kvalifikaciją patvirtinančių dokumentų.
Akupunktūra rekomenduojama ir vaikams, ir suaugusiems, sergantiems neuroze, bronchine astma, alergine sloga, migrena, besiskundžiantiems širdies skausmais, spazmais, atminties blogėjimu, negalintiems išsivaduoti iš alkoholizmo, narkomanijos.
Plačiau apie akupunktūrą galima rasti internete adresais:
http://www.mama.lt/tavo_vaikas/2000/008/TV008abc_akupunktura.htm
http://www.ayurveda.com/.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 414 access attempts in the last 7 days.