Mar 122002
 

Mindaugas klausė: Nusipirkau UPS’ą PowerMust 600VA. Bet pakuotėje nebuvo RS-232 laido. RS-232 laidų būna, kiek žinau, 3 rūšių. Kokį naudoti prijungimui prie kompiuterio?

Guru atsako:

Pagal technines specifikacijas tas laidas turėjo būti pateiktas kartu. Kaip Jūs pats pasidomėjote, RS-232 formatas yra duomenų perdavimo formatas. Jūs, aišku, tą jau žinote, ši jungtis reikalinga tam, kad kompiuteris automatiškai išsijungtų, jei elektra neatsiranda. Jie yra 3 tipų (pagal jungimo būdą). Logiška būtų apžiūrėti jūsų UPS’ą ir patikrinti, kokios yra jungtys apskritai.
Pagal specifikacijas turi būti dvi jungtys (įėjimo ir išėjimo) apsaugoti modemui. Jeigu jų yra trys – manau, trečioji ir yra duomenų perdavimo jungtis. Tačiau abejoju tuo, taigis lieka dar dvi jungtys – LPT tipo ir COM tipo. Aš mėginčiau spėti, kad pas Jus greičiausiai yra COM tipo jungtis (tai tik spėjimas, matyti šio printerio iš arti neteko). Jeigu tokių jungčių yra ne viena, pasirinkite Jums tinkamiausią (pvz., yra LPT ir COM jungtys, o pas jus LPT užima printeris). Techninėje specifikacijoje užsiminta, apie ‘optional cable for connection USB with the PC’ – taigi galbūt Jūs jau viską turite, vietoj minėtų jungčių pas Jus komplektacijoje USB prievado jungtis.
Jūsų minėtas upsas praneša kompiuteriui apie elektros dingimą vienu iš dviejų portų: COM(RS-232 jungtis), arba USB. Kurį variantą pasirinkti – Jūsų valia (geriausia pažiūrėti, kokia jungtis kompiuteryje laisva). Jei rinksitės RS-232 kabelį, tuomet greičiausiai reikės viename gale kištuko, kitame lizdo (dėl viso pikto geriau pasitikrinkite apžiūrėjęs UPS’ą). Jei pasirinksite prijungimą per USB, tuomet taip pat pažiūrėkite, kokia jungtis naudojama UPS’e USB kabeliui prijungti: gali būti naudojami lizdai USB ‘A’, USB ‘B’ arba atitinkami kištukai – pavyzdžius galite pamatyt nuotraukose:
http://www.usbcable.com/94-3985.jpg
http://www.usbcable.com/94-3988.jpg
Kokio Jums reikia – tokį ir pirkite bet kokioje kompiuteriais prekiaujančioje firmoje. Kiek mačiau, didžiausią pasirinkimą Kaune siūlo BMS :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 422 access attempts in the last 7 days.