Sep 022004
 

Andrius klausė: Ar labai nuo vaizdo plokštės parametrų priklauso vaizdo kokybė, pvz su 4Mb Vaizdo plokšte nesusigadinsiu akių?Ar vaizdo kokybė ir monitoriaus mirgėjimo dažnis priklauso nuo paties monitoriaus? Į ką turėčiau atkreipti daugiau dėmesio?

Guru atsako:

Naudojant naujesnius ekranus, gebančius veikti didelėmis raiškomis, gali kilti ir vaizdo plokštės problemų – ji gali būti nepajėgi sparčiai apdoroti didelius vaizdus. Tačiau kur kas dažniau kyla ekrano problemos.
Nemaža dalis šiuo metu Lietuvoje naudojamų vaizduoklių yra netinkami. Tiksliau, ne taip seniai Lietuvoje atliktų tyrimų metu buvo nustatyta, jog ekranai, nors ir atitinka pasaulinius standartus, vis tiek yra kenksmingi. Kita problema, kad dauguma namų vartotojų turi ganėtinai senus ekranus, kurių skleistinės dažnis yra nepakankamas maloniam žiūrėjimui (paprastai užtenka prie tokio ekrano praleisti kelias minutes, kad pajustumėte, jog jame vaizdas atrodo nenatūralus ir stebėti jį nemalonu, o praleidus ilgesnį laiką gali atsirasti ir ilgalaikių poveikių).
Daugiau informacijos rasite viename nesename mūsų atsakyme bei svetainėje Kompiuteris ir sveikata.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 92 access attempts in the last 7 days.