Mar 242009
 

Darius klausė: Norėčiau, kad papasakotumėte apie pneumatinius pistoletus (ne šautuvus). Noriu tokį įsigyti savigynai – ar jis naudingas? Ar paprastas ir lengvas naudoti? Ar labiau apsimoka dujinis pistoletas? Kokie trūkumai ir privalumai? Kokie Jūsų patarimai?

Guru atsako:

Visų pirma, pneumatinis pistoletas negali būti naudojamas savigynai. Jis skirtas tik sportui. Pagaus policija nešiojantis – turėsite problemų. Dujinius nešiotis galima.
Dėl naudingumo savigynai – praktiškai nulinis (neskaitant to, kad jei panaudosite – turėsite problemų su teisėsauga). Kulka per maža ir jos greitis per mažas, kad padarytų didesnės žalos (kalbu apie CO2 varomus).
Dėl naudojimo – elementarus, kaip ir visų šaunamųjų ginklų. Jei yra saugiklis – jį pakeli ir spaudi mygtuką.
Dujinis savigynai irgi nėra efektyvu (pradedant tuo, kad negalima nešiotis šovinio vamzdyje, ir baigiant mažu dujų kiekiu šovinyje). Renkantis dujinį, geriau revolveris: jie šiek tiek sunkesni ir dažnai dalis dujų nueina „pro šalį“, bet mažiau problemų su užsikirtimais, saugikliais ir panašiai :)
Geriausia savigynos priemone – greitos kojos. Jei jos nepadeda – tuomet dujinis balionelis yra geriau už dujinį pistoletą. Naudoti ar net nešiotis pneumatinį (orinį) pistoletą savigynai NELEGALU.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 92 access attempts in the last 7 days.