Jan 012000
 

asas klausė: Aš norėčiau paklausti, ar yra internete lietuvių kalba, koks nors paaiškinimas, kas yra interneto pralaidumas, kas tie Mbps, kbps, KBs, KB. Ir kaip jie atsispindi greičio kokybei?

Guru atsako:
Jokios informacijos apie tai inmternete lietuviškai neradau.

Pralaidumas rodo, kiek ryšio kanalas gali praleisti bitų per sekundę. Šį skaičių gali riboti techninės galimybės, be to, jis gali būti ribojamas specialiai, pvz. kai Interneto tiekėjas nori apriboti Jūsų ryšio kanalo plotį.

Kuo skiriasi Kbps nuo KBs ?
Kbps – kilobitai per sekundę (kilobits per second). Naudojamas ryšio kanalo pločiui nusakyti. Norėdami sužinoti, kokiu greičiu galėsite siųsti failus iš interneto, turėdami tokio pločio kanalą, šį skaičių dalinkite iš 10 (iš asmeninės patirties) ir gausite greičio parametrą, kuris matuojamas KBs arba KBps arba KB/s – kilobaitai per sekundę (kilobytes per second). Vietoje kartotinio K (kilo, t.y. 1000) sėkmingai gali būti vartojamas ir M (mega), kas reikš 1000 kartų daugiau nei kilo.
Dar keli pastebėjimai. Didžioji K raidė vartojama, norint nurodyti daugiklį 1000, o mažoji k – 1024. Deja, ne visi laikosi tokio žymėjimo. Todėl kas yra kas, galite suprasti tik iš konteksto, pvz., jei bus norodytas failo dydis 12 KB, tai, žinoma, reikš 1024*12 baitų, o ne 1000*12 baitų.
Lygiai taip pat su baitais ir bitais. Baitus reikia žymėti B, o bitusb raide.

Jei galite papildyti šį atsakymą ar nesutinkate – rašykite mums.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.