Linas klausė: Po didelio kraujo kiekio praradimo, kokie vaisiai, produktai, gėrimai (sultys, vynai ir pan) pagreitina kraujo atstatymą?
Medicinos Guru atsako:
Daug skysčių, baltyminis maistas (gyvulinės kilmės). Jeigu po nukraujavimo yra žemas hemoglobinas, tai reikia vartoti daugiau geležies turinčių produktų (raudona mėsa, ji turi ir vitamino B12) bei folio rūgšties (yra ir augaliniuose, ir gyvuliniuose produktuose).
Šiaip specifinė dieta nereikalinga – kraujo atsargos atsistato iš kaulų čiulpų. Pavojinga tik neatsakingiems vegetarams – jų čiulpų atsargos ne tolios gausios, kaip gyvulinį maistą vartojančių žmonių.
Jei kraujo praradimas didelis, pirmiausia reikalingas gydymas, o dietos – po to.
Sorry, the comment form is closed at this time.