Nov 152007
 

Karolis klausė: Kaip paleisti stacionaraus kompiuterio monitorių ant nešiojamo kompiuterio, nes skilo mano nešiojamo kompiuterio ekranas. Kai pajungiu tą monitorių,jis rodo tik kol užsikrauna Windows, o tada užgęsta.Gal galite pasakyti, ką reikia daryti?

Guru atsako:

Pasikrovus Windows vaizdas automatiškai siunčiamas tik į pagrindinį (pirmą) įrenginį – tai yra Jūsų skilęs nešiojamojo kompiuterio ekranas.
Labai paprasta greitai pamatyti vaizdą ir antrajame ekrane, jei Jūsų nešiojamasis kompiuteris turi specialią klavišų kombinaciją ir Jums yra tekę ja naudotis, kuri įjungia vaizdo išvedimą į antrą kanalą. Pvz. funkcinis klavišas (dažnai pažymėtas dar ir kita spalva) ir mygtukas, kuriame matomi du ekranai (paprastai vienas iš funkcinių klavišų: F1-F12 eilės). Paprastai paspaudus šiuos du klavišus iškyla didelis langas su aiškiais pasirinkimo punktais; pelės žymeklis automatiškai nukreipiamas į pirmą, kuris reiškia rodymą tik viename ekrane, o pelę paslinkus kiek žemyn ir spragtelėjus, vaizdą galima pamatyti antrame ekrane. Taigi – galite taip paeksperimentuoti, gal pavyks – nors vaizdo ir nematote, pele ir klaviatūra atliekami veiksmai vis tiek registruojami; tik derėtų įjungus kompiuterį palaukti, kol jis pasikraus (skirkite tam kiek daugiau laiko, nei būtumėte įpratęs – pvz. 10 minučių).
Sugalvoti kitą sprendimą, kaip įjungti išorinį monitorių nieko nematant pradiniame, nėra elementaru. Pvz. galite pabandyti išskleisti Windows darbalaukį per du ekranus kitame kompiuteryje:

  • spragtelėkite dešiniu pelės mygtuku ant darbalaukio ir pasirinkite Properties (galima ir klaviatūros mygtukais išsirinkti atitinkamą punktą ir paspausti Enter);
  • pasiekite mygtuką Settings (galima spaudant Ctrl+Tab arba Ctrl+Shift+Tab);
  • pažymėkite antrą ekraną (galite paspausti Alt+D ir vieną kartą pelės mygtuką žemyn);
  • pažymėkite „Extend my Windows desktop onto this monitor“ (galima paspaudžiant Alt+E) – išties reikėtų pažymėti „Use this device as my primary monitor“ (Alt+U), tačiau tą galėsite pabandyti vėliau, kai pamatysite bent kokį nors vaizdą;
  • paspauskite OK (atitinkamai Enter).
Po šitos kombinacijų sekos turėtumėte pamatyti tuščio darbalaukio vaizdą ir antrajame ekrane…

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 117 access attempts in the last 7 days.