Dec 302002
 

Richkis klausė: Dažnai eksperimentuoju su savo kompiuteriu ir dažnai tenka perinstalioti operacinę sistemą. Sugalvojau, kad būtų labai gerai pasidaryti atsarginę Windows sistemos (viso C: disko) kopiją, kad kaskart po windows’ų perinstaliavimo nereikėtų instaliuoti programų ir irenginių tvarkyklių. Bandžiau viską suarchyvuoti su programa WinAce. Padariau self-extracting (SFX) archyvą, kuris veiktų DOS’o terpėje. Deja, toks archyvas po disko suformatavimo mane apvylė =)), pasirodo, jis nesugeba DOS’o terpėje išarchyvuoti ilgų failų pavadinimų ir pvz. vietoje ‘Program files’ direktorijos gavosi ‘Progra~1′ direktorija, operacinė sistema neužsikrovė. Ar yra kokia programa (-os) su kuriomis galėčiau visą disko kopiją įkelti atgal DOS’o terpėje, nes jau nebegaliu, kaip atsibodo windows’ų perinstaliavimas.

Guru atsako:

Pavadinimų sutrumpinimas – ne Jūsų archyvo problema: tiesiog DOS terpėje būdavo toks apribojimas: pavadinimas negali viršyti aštuonių simbolių, o jo plėtinys (pvz: .exe .zip .bat) negali viršyti trijų simbolių ilgio.
O atsarginei visos sistemos kopijai sukurti galite pasinaudoti tam skirtomis programomis, kurios gali iš kompaktinio disko (ar kokio kito įrenginio/laikmenos) atkurti Jūsų sistemą su visomis programomis (tačiau jei Jūsų sistema su visomis tvarkyklėmis ir programomis užima daug vietos – į vieną CD, žinoma, netilps). Bene patogiausia būtų pasinaudoti programa Stomp BackUp MyPC – ji yra patogi naudoti, su ja visos sistemos atsargines kopijas galite įrašyti į įvairias laimenas ir, kas svarbiausia, ji turi galimybę viską atkurti vieno mygtuko paspaudimu.
Tokių programų yra ir daugiau:
Dantz Retrospect Express – yra ir kitų jos versijų, bet ši yra skirta paprastam namų vartotojui, su ja lengviau susitvarkyti.
Iomega QuikSync ir NewTech Infosystems Backup Now – taip pat tam skirtos programos.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 117 access attempts in the last 7 days.