Dec 102001
 

Vaidas klausė: Gal galėtumėte trumpai paaiškinti ‘Gateway’ prasmę tinklo konfigūravime arba nurodyti lietuviškų ar rusiškų tinklapių, kuriuose galiu rasti informacijos apie tinklų konfigūravimą adresus ?

Guru atsako:

Gateway išvertus iš anglų kalbos reiškia . Šiuolaikinėse tinklų technologijos terminuose geriausia būtų versti maršrutizatorius (router). Tai yra įrenginys, kuris užsiima tinklo paketų maršrutizacija t.y. pagal tam tikrus parametrus nusprendžia, kur pasiųsti paketą. Konfigurūojant tinklo kompiuterius, Gateway nurodomas maršrutizatoriaus IP adresas. Kuomet kompiuteris, esantis Jūsų vidiniame tinkle, nori siųsti informaciją kitam kompiuteriui, esančiam už Jūsų vidinio tinklo ribų, informacija siunčiama maršrutizatoriui, kuris savo ruožtu toliau nusprendžia, kur siųsti paketus, kad šie pasiektų norimą kompiuterį.
Dėl infromacijos – aš naudoju tik angliškus puslapius. Labai daug literatūros apie tinklo technologijas rasite čia: http://www.cisco.com/. Terminų paaiškinimas (ne tik tinklo) http://whatis.com/)
Su lietuviškais puslapiais, skirtais tinklo technologijoms, susidurti neteko.
Iš rusiškų kažkada teko skaitinėti http://www.citforum.ru/.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2400 access attempts in the last 7 days.